familj-samhalle

Kettlebell: Så här kan du enkelt träna hemma

Kettlebell har blivit alltmer populärt att använda för hemmaträning. Just kettlebells är oftast det som många ägare av hemmagym faktiskt väljer att investera i som allra först. Men var kan man hitta bra kettlebells och olika former av viktutrustning online.

Hos exempelvis Viktskivan kan du lära dig mer om hur träningsutrustning för hemmagym fungerar. Du behöver idag inte välja enklare former av viktskivor, hantlar eller träningsrack. Du kan faktiskt få professionella viktskivor och viktrack som fungerar på exakt samma sätt som på gymmet.

Fördelar med kettlebell: Varför du borde prova kettlebellsträning redan idag

Kettlebellträning har blivit alltmer populärt på gym runt om i världen tack vare dess många fördelar. För de som inte vet vad en kettlebell är så är det en typ av vikt som ser ut som en kanonkula med ett handtag – en otroligt användbar och mångsidig träningsutrustning. Men vad är det som gör kettlebellträning så effektivt? Samt varför borde du överväga att lägga till kettlebellträning i din träningsrutin?

Träna hela kroppen med kettlebells

 1. Heltäckande träning
  En av de bästa fördelarna med kettlebellträning är att den ger dig en heltäckande träning. Genom att utföra en mängd olika övningar såsom swings, cleans, snatches och goblet squats tränar du hela kroppen – från dina ben och höfter till dina armar, axlar och rygg. Detta betyder att du kan få en fullständig träningspass på mycket kort tid – vanligtvis 20-30 minuter räcker för att träna hela kroppen.
 2. Ökar styrka och uthållighet
  En annan fördel med kettlebellträning är att det hjälper dig att öka din styrka och uthållighet. Genom att använda en relativt tung vikt och utföra upprepade repetitioner tränar du både dina muskler och kardiovaskulära system, vilket i sin tur ökar din totala uthållighet och styrka. Detta gör inte bara kettlebellträning till en utmaning, utan det ger också snabba resultat.
 3. Förbättrar din rörlighet
  En annan viktig fördel med kettlebellträning är att den hjälper dig att förbättra din rörlighet. Genom att utföra övningar som inkluderar rotationer och sträckningar tränar du din kropp att röra sig effektivt genom hela din rörelseomfång. Detta leder till bättre prestationer i andra sporter och minskad risk för skador.
 4. Anpassningsbar för alla nivåer
  En annan stor fördel med kettlebellträning är att det är anpassningsbart för alla träningsnivåer. Till skillnad från vissa andra träningsformer kan kettlebellträning anpassas och modifieras för att passa alla – från nybörjare till mer avancerade idrottare. Detta gör det till en utmärkt träningsform för alla som vill utveckla sin träning.
 5. Förbättrar balans och koordination
  Sist men inte minst är en annan fördel med kettlebellträning att det kan hjälpa till att förbättra din balans och koordination. Kettlebellövningar kräver att du behärskar en mängd olika tekniker och rörelser, vilket i sin tur stärker dina proprioceptiva system – det vill säga din förmåga att känna och kontrollera din kroppsposition och -rörelse. Genom att träna din balans och koordination kan du förbättra prestandan i andra idrotter och minska risken för skador.

Sammanfattningsvis finns det många fördelar med kettlebellträning – från att ge dig en heltäckande träning på korta pass till att förbättra din balans och koordination och öka din styrka och uthållighet. Så varför inte prova kettlebellsträning redan idag?

Medan vissa övningar kan se ut som utmaningar först, så kommer kettlebellträning att ge dig utmärkta resultat på bara några veckor. Prova ett pass på ditt gym och se för dig själv varför så många människor över hela världen väljer kettlebells som sin främsta träningsutrustning även på hemmagymmet.

Relaterade nyheter

Dela artikeln