familj-samhalle

Fördelarna med att elda björkved 

Att hålla värmen under vintermånaderna är viktigt för många hushåll, och ett av de mest populära sätten att göra detta är att elda ved. Men all ved är inte lika bra. Med så många alternativ på marknaden kan det vara svårt att veta vilken typ som ger dig bäst valuta för pengarna. Men frukta inte! Här är varför björkved bör finnas på din radar när det är dags att köpa ved till ditt hem. 

Varför välja björk? 

Björkved är ett utmärkt val eftersom den har ett extremt högt värmevärde; faktum är att björk har ett av de högsta värmevärdena av alla tillgängliga träslag. Det betyder att när du eldar med den får du mycket mer värme än med andra typer av ved, samtidigt som du förbrukar mindre bränsle. Den producerar också mycket lite rök och aska, vilket gör den till en av de renaste brännbara träslagen som finns. 

En annan bra sak med björk är dess unika doft. Många tycker att den behagliga doften påminner om färska tallar, vilket gör den till en favorit för både inomhuskaminer och utomhuskaminer.  Förutom den underbara doften har björkträdet också ett vackert kornmönster som kan ge en trevlig dekorativ touch till vilken eldstad eller kamin som helst. 

Men den kanske största fördelen med att elda björkved ligger i dess tillgänglighet; till skillnad från andra typer av trä som ek eller hickory som ofta kan vara svåra att få tag på, är björkved allmänt tillgänglig och lätt att få tag på (särskilt om du handlar på nätet). Heat.se erbjuder torrlagrad björkved som är redo att användas direkt – vilket innebär att du slipper vänta i dagar eller veckor på din vedleverans! Dessutom gör deras leveranstjänst att det är problemfritt och bekvämt att få din beställning i rätt tid.

Om du letar efter ett effektivt sätt att hålla värmen den här vintersäsongen utan att bryta banken, så kan du överväga att lägga till björktimmer från Heat.se i din repertoar! Björk producerar inte bara mer värme än andra typer av träslag, utan luktar också gott och ser också fantastiskt ut! Dessutom behöver du inte vänta med deras snabba leveransservice – beställ dina stockar idag och få dem levererade direkt till din dörr på nolltid! Så vad väntar du på? Gör dig redo för vintern nu med torrlagrad björk från Heat.se!

Relaterade nyheter

Dela artikeln