familj-samhalle

4 saker du inte visste om e cigg

E cigg eller e-cigaretter har blivit en allt vanligare syn i samhället idag. För vissa är det ett sätt att sluta röka, för andra är det en hobby eller ett sätt att koppla av. Men hur mycket vet du egentligen om e cigg? I denna blogg kommer vi att avslöja fyra saker som du kanske inte visste om e-cigaretter.

E cigg är inte helt riskfria

Många tror att e cigg är säkra att använda, men faktum är att de inte är helt riskfria. Trots att de är bättre för din hälsa än vanliga cigaretter, innehåller e cigg fortfarande nikotin som är beroendeframkallande. Dessutom kan vissa e cigg produkter innehålla kemikalier som kan vara skadliga för luftvägarna, hjärtat och lungorna.

E cigg är inte tillåtna överallt

Precis som vanliga cigaretter är e-cigg inte tillåtna på alla offentliga platser. Vissa länder har helt förbjudit e-cigg, medan andra begränsar användningen på samma sätt som vanliga cigaretter. Innan du tar din e-cigg med dig till en allmän plats, se till att du känner till lokala regler.

E cigg är inte en lättare väg till att sluta röka

Många människor tror att e-cigg är ett lättare sätt att sluta röka, men så är inte alltid fallet. Nikotinet i e-cigg kan vara minst lika beroendeframkallande som cigarettobak och vissa studier visar att användning av e-cigg kan leda till ökad benägenhet att röka traditionella cigaretter.

Sammanfattning

Det finns många aspekter av e-cigaretter, som bland annat innehåller e-vätska, som de flesta kanske inte känner till. Det är viktigt att du tar reda på fakta innan du börjar använda e-cigg. Precis som med allt annat i livet gäller det att göra informerade beslut vad gäller din hälsa och din ekonomi. Genom att vara medveten om risken, kan du använda e-cigg på ett ansvarsfullt och förnuftigt sätt.

Relaterade nyheter

Dela artikeln